EvenimenteTelenești

Spectacol muzical şi o expoziție de mărțișoare

În prima zi a primăverii, în incinta Centrului raional de Cultură Telenești, printr-un spectacol muzical, a fost dat startul Festivalului Mărțișor 2019. Spectatorii au avut parte de minunate mărțișoare muzicale din partea colectivelor artistice de la Centrul de Creație și Centrul de Cultură Telenești.

A inaugurat festivitatea dna Ecaterina Furculiță, vicepreşedinta raionului, care a adresat celor prezenţi un călduros mesaj de felicitare:

”Începutul acestei primăveri, plină de lumină și feminitate, îmi oferă prilejul de a vă adresa tuturor cele mai calde și sincere urări de bine. Să aveți multă sănătate, energie creatoare, să fiți mereu în lumina frumosului pentru a vă realiza năzuințele și aspirațiile, iar cei dragi să vă înconjoare cu bucurii!”, a menționat dna vicepreședintă.

În fața celor prezenți au evoluat Orchestra de muzică populară Poiana Codrului, interpreții Lilian Balan, Vasilița Răileanu, Ilie Cazacu, ansamblul de dansatori de la Centrul de Creație pentru Elevi și Tineri din Telenești etc.

Inaugurarea unei bogate expoziții-concurs de mărțișoare întitulată “Mărţişorul – vestitorul drag al anotimpului de înviere” a fost alt eveniment cultural din cadrul Festivalului Mărțișor, dar care s-a desfăşurat la Muzeul Raional de Istorie și Etnografie din Telenești. La expoziţie şi-au prezentat lucrările l10 meșteri populari din localitățile raionului, între care Maxim și Maria Spânu din Telenești, Ion și Ecaterina Dânga din Ciulucani, Vasile și Olga Ropot din Mândrești, Svetlana Caprian și fiica Daniela din Telenești.  Este a zecea expoziție de mărțișoare organizată cu concursul dnei Elena Ilescu, directoarea instituției, care a ținut să remarce la deschiderea expoziției că dorește să adune în colecția muzeului atâtea mărțișoare cât numără populația raionului Telenești, aducă peste 61 000 de exponate.

Evenimentul a fost moderat de directoarea muzeului în tandem cu elevii Liceului Teoretic Lucian Blaga, însoțiți de profesoara de română Raisa Pinteac, semn că între cele două instituții – Muzeul și Școala, există o colaborare productivă în numele dezvoltării și promovării valorilor naționale.

Surpriza evenimentului a fost omul–orchestră de la Mândrești, Ștefan Sava, care a interpretat melodii la 10 instrumente. Cu un buchet de cântece populare a evoluat şi Veronica Bunu, angajată a muzeului.

Dna Ilescu a menționat pentru ”C” că mărțișoarele vor fi expuse pentru public pe parcursul lunii martie.

Reporter “C”

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close