EvenimenteTelenești

Au demarat Zilele Creangă la biblioteca din Telenești

La 1 martie, ziua nașterii scriitorului Ion Creangă, la Biblioteca Publică Raională Vasile Alecsandri din Telenești au demarat Zilele Creangă, care vor dura pe parcursul săptămânii curente.

Prima zi a fost consemnată printr-un spectacol prezentat de copiii de la grădinițele din oraș având ca protagoniști eroii poveștilor crengiene, iar spectatori au fost părinții copiilor.

Cu acest prilej, în sala festivă a BPR Vasile Alecsandri a fost organizat şi un vernisaj cu genericul: Minunea noastră cu drag nume. Vizitatorii au fost informați despre evenimentele și faptele care au marcat viața și activitatea scriitorului. De asemenea, au fost prezentate diverse obiecte ce redau mediul în care a trăit şi a activat scriitorul, iar din colecția bibliotecii a fost expusă cea mai veche carte, care datează din anul 1957.

După cum ne-a relatat Nina Tofan, șefa Secției Copii, în sala de lectură a fost improvizată o sală de cinema, unde pe parcursul unei săptămâni urmează să fie prezentate poveștile ecranizate ale scriitorului, organizate diverse evenimente dedicate lui Ion Creangă.

Reporter “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close