EvenimenteTelenești

Au demarat Zilele Creangă la biblioteca din Telenești

La 1 martie, ziua nașterii scriitorului Ion Creangă, la Biblioteca Publică Raională Vasile Alecsandri din Telenești au demarat Zilele Creangă, care vor dura pe parcursul săptămânii curente.

Prima zi a fost consemnată printr-un spectacol prezentat de copiii de la grădinițele din oraș având ca protagoniști eroii poveștilor crengiene, iar spectatori au fost părinții copiilor.

Cu acest prilej, în sala festivă a BPR Vasile Alecsandri a fost organizat şi un vernisaj cu genericul: Minunea noastră cu drag nume. Vizitatorii au fost informați despre evenimentele și faptele care au marcat viața și activitatea scriitorului. De asemenea, au fost prezentate diverse obiecte ce redau mediul în care a trăit şi a activat scriitorul, iar din colecția bibliotecii a fost expusă cea mai veche carte, care datează din anul 1957.

După cum ne-a relatat Nina Tofan, șefa Secției Copii, în sala de lectură a fost improvizată o sală de cinema, unde pe parcursul unei săptămâni urmează să fie prezentate poveștile ecranizate ale scriitorului, organizate diverse evenimente dedicate lui Ion Creangă.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker