Evenimente

Fabrica de cablaje din Orhei – una din cele mai moderne în R.Moldova

Astăzi va fi inaugurată oficial fabrica companiei germano-nipone „Sumitomo Electric Bordnetze” (SEBN) din Orhei, la moment una din cele mai moderne întreprinderi din industria automotivă.

 

Nina Ungureanu, responsabilă pentru relațiile cu mass-media la întreprindere a menționat pentru CUVÂNTUL că la evenimentul de inaugurare urmează să participe Jerzy Laluk, director general al SE „Bordnetze” SRL, Oliver Schacht, director executiv al SEBN SE, Kenichi Urushibata, managing executive officer, „Sumitomo Electric Industries” Ltd, Mitsuo Nishida, vicepreședinte executiv, „Sumitomo Electric Industries” Ltd. De asemenea va fi prezent Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, numeroși oaspeți, angajați ai companiei în frunte cu Igor Corman, directorul întreprinderii Orhei a SE „Bordnetze” SRL.

Lucrările pe un şantier cu suprafaţa de peste 8 ha au început în septembrie 2016 şi au fost executate de compania austriacă „Strabag”. Investiția în construcţia fabricii, care ocupă o suprafață de circa 27 mii m.p., se estimează la circa 22 mil. euro. Investițiile în echipamentul modern sunt evaluate la câteva milioane de euro. Prima fază a investiției se cifrează la circa 30 de milioane de euro.

Actualmente, la întreprindere activează peste 350 de angajați, numărul acestora urmând să crească până la circa 2500 de persoane.

De notat, că „Sumitomo Electric Bordnetze” SE este un producător de top de cablaje pentru industria auto mondială și are în prezent mai mult de 31.000 de angajați în 28 de locații din 15 țări. SEBN SE este membru al „Sumitomo Electric Industries Group”, care include aproximativ 389 de companii în mai mult de 40 de țări din întreaga lume, numărul total de angajați depășind 240 000 de persoane.

SE „Bordnetze” SRL (SEBN MD), companie-fiică a „Sumitomo Electric Bordnetze” SE, a fost înregistrată în decembrie 2015. Proiectul investiţional este implementat în cadrul subzonei situată în orașul Orhei a Zonei Economice Libere „Bălţi”.

 Ion Cernei

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker