SocialTelenești

Un centru de creație unde sunt antrenați circa 200 de copii

Filiala Verejeni a Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din Telenești, condusă de profesoara Ana Nica este una din cele mai mari în zona rurală a regiunii. Ea este frecventată de circa 200 de elevi din sat.

Instituţia a fost înființată în 2009 și întruneşte cercuri de meșteșuguri populare, filiala Școlii de Arte Plastice, de asemenea studioul Armonie, care include un cerc de dansuri moderne și altul de fluieriști. Dna Nica, directoarea filialei a remarcat că în ultimii ani au fost implementate 7 proiecte de dezvoltare.

”Dintre cele mai recente este un proiect de la Corpul Păcii SUA de acum patru ani, care ne-a permis să procurăm instrumente muzicale și costume populare, să deschidem o sală de dans. Un alt proiect – Energie și biomasă, care l-am finalizat în anul 2018, ne-a permis că soluționăm problema încălzirii în blocul unde activăm. E clădirea fostei școli primare, căreia i-am găsit o destinație pe potrivă”, a menționat dna directoare.

Una din reușitele filialei de la Verejeni sunt cercurile de meșteșuguri populare conduse de către doamnele Svetlana Burlacu și Ana Nica. Aici fetele însuşesc țesutul covoarelor și croșetarea. Un alt proiect de extindere a fost cel privind educația profesională, unde elevii pot fi instruiți în arta croitoriei, frizeriei şi în alte domenii.

”Se poate spune că noi investim în viitor destul de reușit or, un copil și adolescent instruit la Verejeni este practic pregătit pentru viață, dar și atașat de netrecătoarele valori naţionale şi estetice”, a remarcat dna Olga Gherman, directoarea Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din Telenești.

Ion Cernei

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close