SocialTelenești

Un centru de creație unde sunt antrenați circa 200 de copii

Filiala Verejeni a Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din Telenești, condusă de profesoara Ana Nica este una din cele mai mari în zona rurală a regiunii. Ea este frecventată de circa 200 de elevi din sat.

Instituţia a fost înființată în 2009 și întruneşte cercuri de meșteșuguri populare, filiala Școlii de Arte Plastice, de asemenea studioul Armonie, care include un cerc de dansuri moderne și altul de fluieriști. Dna Nica, directoarea filialei a remarcat că în ultimii ani au fost implementate 7 proiecte de dezvoltare.

”Dintre cele mai recente este un proiect de la Corpul Păcii SUA de acum patru ani, care ne-a permis să procurăm instrumente muzicale și costume populare, să deschidem o sală de dans. Un alt proiect – Energie și biomasă, care l-am finalizat în anul 2018, ne-a permis că soluționăm problema încălzirii în blocul unde activăm. E clădirea fostei școli primare, căreia i-am găsit o destinație pe potrivă”, a menționat dna directoare.

Una din reușitele filialei de la Verejeni sunt cercurile de meșteșuguri populare conduse de către doamnele Svetlana Burlacu și Ana Nica. Aici fetele însuşesc țesutul covoarelor și croșetarea. Un alt proiect de extindere a fost cel privind educația profesională, unde elevii pot fi instruiți în arta croitoriei, frizeriei şi în alte domenii.

”Se poate spune că noi investim în viitor destul de reușit or, un copil și adolescent instruit la Verejeni este practic pregătit pentru viață, dar și atașat de netrecătoarele valori naţionale şi estetice”, a remarcat dna Olga Gherman, directoarea Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din Telenești.

Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker