Evenimente

Voluntarii YK consultați în elaborarea Planului strategic în sănătatea adolescenților

Peste 100 de adolescenți, voluntari ai centrelor din rețeaua Youth Klinic Moldova (YK), nimite și centre de sănătate prietenoase tinerilor, au fost consultați în elaborarea unui Plan strategic în sănătatea adolescenților care va fi prezentat organelor competente, pentru aprobarea lui la nivel național.

În cadrul unui eveniment de totalizare a activității rețelei Youth Klinic Moldova pentru anul 2018, organizat în cadrul Proiectului moldo-elvețian Generație Sănătoasă, adolescenții și tinerii, prezenți în calitate de experți, au avut misiunea să identifice principalele probleme de sănătate și dezvoltare cu care se confruntă generația lor. De asemenea, organizatorii le-au solicitat punctul de vedere și în privința soluțiilor, transmite IPN.

Adolescenții au vorbit despre bulling, lipsa educației sexuale în școli, probleme de sănătate reproductivă, efort fizic scăzut în rândul elevilor, consumul de droguri și alcool, dar și despre relații problematice între părinți și copii, depresia în rândul tinerilor, probleme de nutriție, lipsa de cunoștințe în gestionarea emoțiilor la adolescenți etc. S-a vorbit despre faptul că substanțele nocive (tutun, alcool) sunt foarte accesibile în Republica Moldova, despre traume și accidente în rândul tinerilor și lipsa unor modele în rândul adulților în ceea ce privește modul sănătos de viață.

Valeria Cuzuioc (în imagine), voluntară la Centrul YK Armonia din Rezina, spune că nivelul de deschidere a tinerilor depinde de vârstă, tema abordată, dar și de prezența maturilor. Dacă aceștia sunt prezenți, le este jenă să se expună. „Prin activitățile noastre, vrem să apropiem de tineri modul sănătos de viață, modul prietenos de a interacționa, pentru a fi o generație cu valori bune”, a spus tânăra.

Rețeaua Youth Klinic Moldova cuprinde 41 de centre prietenoase tinerilor, care își desfășoară activitatea în toate raioanele și municipiile din republică.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker