Electorala 2019

Promisiunile electorale ale Mariei Ciobanu, BE ACUM

Angajamentele Blocului Electoral ACUM faţă de electorat sunt ample şi detaliate, din care am spicuit aici câteva repere (textul integral poate fi accesat pe https://acum.md/angajamente/):

* Eliminarea din justiție a procurorilor și judecătorilor corupți, lichidarea structurilor oligarhice și combaterea corupției mari, recuperarea miliardelor furate, inclusiv prin confiscarea averilor ilicite.

Vom publica raportul Kroll 2 și vom începe investigarea furtului miliardului cu implicarea procurorilor străini. Recuperarea banilor furați, inclusiv prin colaborare cu serviciile speciale din alte țări. Anularea legii care prevede achitarea miliardului de către cetățeni. Anularea legii care prevede acordarea cetățeniei contra cost și desecretizarea tuturor beneficiarilor acestei proceduri.

* Creșterea salariului mediu până la cel puțin 11.000 de lei pe lună și a veniturilor tuturor pensionarilor peste nivelul minim de existență.

* Facilitarea creșterii investițiilor mediului privat în medie cu 10% anual prin: asigurarea regulilor egale de joc în afaceri, construirea de instituții publice independente și eficiente, garantarea statului de drept, combaterea corupției mari, concurență onestă, îmbunătățirea imaginii țării la nivel internațional pentru a atrage investiții străine, îmbunătățirea accesului la credite, susținerea IMM-urilor etc.

* Creșterea investițiilor publice cu 10-15% anual, direcționate în mod prioritar către educație, sănătate, autostrăzi și drumuri, sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

* Aducerea în câmpul legal de muncă a peste 150.000 de angajați. Reducerea economiei tenebre.

* Pe termen mediu și lung, asigurarea implementării standardelor europene prin asigurarea unui nivel al pensiei medii de 42% din mărimea salariului mediu pe economie.

Adoptarea cadrului legal cu privire la crearea pilonului II de pensii, care să permită angajaților să-și asigure veniturile prin intermediul fondurilor private de pensii.

* Majorarea finanțării școlilor și grădinițelor, precum și a salariilor din învățământ. Sporirea finanțării pentru educație și gestionarea responsabilă a resurselor. Majorarea, din primele luni de guvernare, a salariilor lucrătorilor în educație cu cel puțin 50% față de nivelul lunii septembrie 2018.

* Reducerea cu 25% a cheltuielilor oamenilor pentru medicamente și sporirea accesului la servicii de sănătate calitative. Extinderea listei de medicamente compensate și prin distrugerea mafiei medicamentelor.

Creșterea substanțială a alocărilor pentru compensarea medicamentelor din Fondul de bază al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Facilitarea concurenței pe piața medicamentelor și simplificarea cerințelor pentru producătorii consacrați din UE, care să permită majorarea numărului de importatori și reducerea prețurilor la medicamente pentru cetățeni.

Asigurarea transparenței și corectitudinii în procurarea medicamentelor și în negocierea prețurilor.

Transpunerea directivelor UE în legislația națională care să asigure o gamă adecvată de medicamente la nivel național.

* Îndeplinirea până în 2023 a tuturor condițiilor pentru solicitarea calității de membru al Uniunii Europene. Mai aproape de UE înseamnă salarii mai bune și un viitor mai bun pentru copiii noștri, pentru țară și pentru noi.

Vom restabili relațiile bune cu UE prin următoarele măsuri:

– legitimarea voinței alegătorilor exprimată la alegerile pentru primăria mun. Chișinău, iar cei care au executat comenzi politice de anulare a scrutinului vor fi trași la răspundere;

– eliminarea din justiție a judecătorilor și procurorilor corupți;

– anularea legilor amnistiei capitalului și legii cetățeniei și pedepsirea penală a celor responsabili de abuz;

– îndeplinirea celorlalte două criterii majore de aderare: instituții democratice și economie funcțională de piață.

În urma acestor măsuri, vom obține:

Posibilitatea de a depune cerere de aderare la Uniunea Europeană.

Deblocarea a 30 de milioane de euro fonduri europene în primele 2 luni de mandat.

Reducerea dependenței de gazul rusesc și de energia electrică din Transnistria prin conectarea la rețelele energetice din România și UE.

Reactualizarea și aprofundarea parteneriatului strategic de integrare europeană cu România.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker