EvenimenteTelenești

Pedepse aspre pentru doi bărbați din raionul Telenești

Foto simbol. Sursa foto: Antena 3

14 ani de închisoare, acesta a fost verdictul judecătoriei Orhei sediul Telenești în privința unui locuitor în vârstă de 50 de ani din satul Negureni, raionul Telenești, pentru comiterea unui omor intenționat. Cazul terifiant a avut loc în luna decembrie 2018.

Potrivit procurorilor, bărbatul și-a omorât vecina în vârstă de 51 de ani. În ziua dată inculpatul a muncit în gospodăria sa, fiind ajutat de către vecini, inclusiv și de către victimă. Cei doi aveau o relație normală ca între vecini. După ce au stat la masă, după ziua de muncă, ambii s-au dus la domiciliul victimei și au mai consumat și acolo alcool. Fiind în stare de ebrietate, bărbatul, intenționat, prin aplicarea loviturilor cu pumnii în regiunea feței, a încercat să întrețină un raport sexual forțat, însă nu şi-a dus intenția până la capăt, căci victima a opus rezistență fizică.

Inculpatul, în scop de răzbunare, intenționat, profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra, datorată faptului de aflare a ultimei în stare de ebrietate, aplicând violența fizică în privința acesteia, i-a cauzat vătămări corporale grave periculoase pentru viață, în urma cărora victima a decedat la faţa locului.

Prin sentinţa Judecătoriei Orhei sediul Telenești din 21 februarie 2019, inculpatul a fost recunoscut culpabil de comiterea infracțiunilor enumerate şi i s-a stabilit, pentru concurs de infracțiuni prin cumul total al pedepselor aplicate, spre executare o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executarea  într-un penitenciar de tip închis.

Un alt caz ieșit din comun a avut loc la 27 iulie 2018 în satul Brânzenii Noi, raionul Telenești. Un bunic în vârstă de 65 de ani, aflându-se la domiciliul fiicei sale și fiind în stare de ebrietate alcoolică, și-a omorât nepoțica în vârstă de 5 luni, care a fost lăsată sub supravegherea sa de către părinți. În timp ce copila dormea în curte într-un cărucior, cu o deosebită cruzime i-a aplicat multiple lovituri cu un obiect dur, contondent peste cap, apoi cu un obiect ascuțit-tăios i-a aplicat multiple lovituri peste față, gât, piept și alte părți ale corpului, cauzându-i astfel leziuni corporale grave periculoase pentru viață, în urma cărora victima a decedat pe loc.

Prin sentința Judecătoriei Orhei sediul Telenești din 31 ianuarie 2019, inculpatul a fost recunoscut culpabil de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 145 alin.(2) lit. e), e1) și j) din Codul penal, fiindu-i stabilită o pedeapsă definitivă de 10 ani închisoare cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis.

Vasile Cibotaru, procurorul raionului Telenești

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker