VIDEO//Protest la Judecătoria Orhei, după pronunțarea sentinței lui Gheorghe Petic: Polițiștii au atacat mulțimea cu gaze lacrimogene

Polițiștii au utilizat gaze lacrimogene în timpul protestului din fața Judecătoriei Orhei, organizat după ce liderul OT Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Într-un video publicat de postul TV8, la minutul 1:15 se observă cum unul din mascați utilizează balonul cu gaz lacrimogen.
Gazele lacrimogene sunt un ansamblu de compuşi chimici ce cauzează incapacitate temporară a unei persoane de a reacţiona, prin iritarea ochilor (înţepături, lăcrimare, dificultate în a ţine ochii deschişi) şi a sistemului respirator, scria în 2018 adevarul.ro, în urma protestelor din august, din Piața Victoriei, România.Potrivit publicației, gazele lacrimogene nu se pulverizează în zona feţei, iar distanța de folosire a gazului este de nu mai puţin de 1,5-2 metri.

Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei. Sentința a fost pronunțată astăzi, 20 martie, în cadrul ședinței Judecătoriei OrheiGheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

La data de 16 ianuarie 2018 avocații lui Gheorghe Petic, Angela Istrati și Andrian Cojocaru, au declarat că investigarea cauzei penale a acestuia se desfășoară cu numeroase încălcări. În cadrul unei conferințe de presă aceștia au menționat că starea de sănătate a lui Petic este foarte gravă, iar instanța de judecată refuză să-i ofere ajutorul necesar.

Gherghe Petic este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.

Sursa: unimedia.info

Orhei , judecatoria

Pubblicato da Nicolae Josan su Mercoledì 20 marzo 2019

 

Distribuie

Lasă un răspuns