Seminar pentru femeile care se implică în politică și la Orhei

Fiecare participantă a elaborat un plan al viitoarei sale campanii electorale. În faţa audienţei îşi expune gândurile Ludmila Botnariuc.

 

Și la Orhei filiala locală a Clubului Politic al Femeilor 50/50 a organizat un seminarul cu genericul Campania electorală: stimulente, proceduri, strategii. Au participat 29 de doamne potențiale concurente la alegerile locale care urmează să aibă loc anul acesta.

Spre deosebire de seminarul de la Telenești, contingentul de femei aici a reprezentat mai pronunțat eșichierul politic orheian: PCRM – 4 femei, PSRM – 3, PDM- 6, PL – 4, PAS – 6, DA – 1 şi 3 doamne independente. Doar din partea Pardidului Șor nu a fost nici o reprezentantă.

După cum ne-a informat Liuba Bradu, lideră a filialei, subiectele abordate au fost de interes sporit și au răspuns la nevoile de instruire ale candidatelor:

”Am evidențiat factorii motivaționali interni și externi necesari pentru a candida, am vorbit despre comunicare și contactul cu alegătorii, despre drepturile și obligațiile candidatelor”, a relatat dna Bradu.

Svetlana Căpățână din Orhei, fostă candidată PCRM la funcţia de deputată în alegerile recente, ne-a relatat că seminarul a fost foarte util:

”Asemenea activități măresc șansele noastre de a ajunge într-o funcție electivă. În opinia mea, o femeie trebuie să demonstreze capacități extraordinare pentru a se afirma și s-o facă de una singură nu este tocmai ușor. Una din adversarele mele politice pe bună dreptate a remarcat că o femeie trebuie să depășească și presiunile care ți le impun colegii din propriul partid. Asemenea instruiri ajută mult. Dar cel mai important e că în cadrul seminarului cunoști cel puţin o parte dintre viitoarele concurente. Iată de ce particip cu plăcere la asemenea  acțiuni”, a spus dna Căpățână.

Ion Cernei 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns