Scriitori în vizită la copiii din Orhei

Al şaselea an, în republică se desfăşoară Campania Naţională “Să citim împreună o carte”. Ediția curentă este  consacrată scriitorilor Nicolae Popa și Ion Anton, respectiv cărților „Ghiozdanul zburător” și „Alina”. Miercuri campania a ajuns şi la copiii din Orhei.

Cele două săli de lectură ale Bibliotecii pentru copii din Orhei au fost arhipline. Elevi de la şcolile din oraş au venit la o întâlnire cu scriitorii Ion Anton şi Nicolae Popa. Oaspeţii le-au vorbit despre cărţile recent apărute “Alina” şi “Ghiozdanul zburător”, iar copiii şi-au împărtăşit impresiile de la lectura lor, au adresat întrebări, au făcut poze ca amintire, unii au procurat şi câte o carte.

“Nu poate să ne lase indiferenţi romanul “Alina” de Ion Anton, în care este descris destinul crunt al unei moldovence care a fost traficată la muncă în Siberia. Este un roman care ne face să ne gândim asupra rostului vieţii noastre, să nu ajungem robi la străini”, a remarcat eleva Mariana Manole.

Nicolae Popa, care a prezentat elevilor din clasele mici cartea “Ghiozdanul zburător” a precizat că ţine mult la această lucrare pentru că ea ajută copiii să înţeleagă importanţa cuvântului scris, care dezvoltă imaginaţia.

Copiii şi părinţii lor au avut posibiltatea să ia cunoştinţă de zeci de titluri de carte propuse de Biblioteca Naţională pentru copii “Ion Creangă” din Chişinău prin intermediul  unei biblioteci mobile.

Foto simbol HN24

Ion Cernei     

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns