O surpriză plăcută

De Ziua lucrătorului din cultură, marcată în a treia duminică a lunii mai, Direcția Cultură, Tineret și Sport Telenești a făcut o surpriză plăcută colaboratorilor instituţiilor din subordine, organizându-le o excursie la Complexul muzeistic ”Orheiul Vechi” și la Mănăstirea Curchi.

Cei peste 30 de șefi ai căminelor de cultură, conducători de colective artistice etc. au fost întâmpinați de reprezentanți ai APL și colegi din localitățile respective, în frunte cu Natalia Botezatu, specialistă la Direcția Cultură Orhei.

”Am dorit să le arătăm colegilor de la Telenești cum este păstrat patrimoniul cultural deosebit din zona noastră. Lucrătorii de cultură din raioanele ce au făcut parte din judeţul Orhei continuă să colaboreze activ şi să facă schimb de experienţă”, a menționat dna Botezatu.

Pavel Casian, șeful Direcției Cultură Telenești a adăugat: ”Mulţi preferă să viziteze străinătăți, dar foarte puţin cunosc patrimoniul cultural și măreția plaiului nostru. Orheiul Vechi și Mănăstirea Curchi ne-au impresionat în mod deosebit”.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns