Îmbunătăţirea infrastructurii edilitare şi dezvoltarea continuă în Mateuţi în baza proiectelor finanţate din surse externe

În rezultatul conectării a peste 600 de consumatori  la sistemul de apeduct, satul Mateuți a început să se confrunte cu un deficit de apă considerabil. Întru redresarea situației, primara localităţii, Angela Ursachi, a căutat mai multe soluții și a scris mai multe propuneri de proiecte, căutând finanţatori pentru a construi o nouă sondă arteziană.

După mai multe încercări, eforturile s-au încununat de succes, proiectul fiind desemnat câștigător și finanțat de Banca Germană de Dezvoltare KfW cu implementare de către Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

La data de 13 martie curent, când lucrările sunt pe ultima sută de metri, în cadrul unei vizite de lucru, șantierul de construcție a sondei arteziene pentru aprovizionarea cu apă a satului Mateuți a fost inspectat de către reprezentanții finanțatorului, pentru a fi evaluat impactul pozitiv al investițiilor.

Echipa finanțatorului a rămas impresionată și satisfăcută de calitatea lucrărilor și diligența gestionării proiectului. Primara Angela Ursachi a fost apreciată  pentru managementul eficient  și raționalitatea manifestată în activitatea sa. Grație acestor relații, Comunitatea Europeană cunoaște realitatea în localitățile rurale ale Republicii Moldova și nu rămâne doar la nivelul expus în rapoartele oficiale. Posibilitățile de comunicare directă contribuie nemijlocit la integrarea Republicii Moldova în spațiul european, care, cu siguranță, este calea unei vieți decente și de calitate a cetățeanului.

Reporter “C”

 

Distribuie

Lasă un răspuns