Femeile se pregătesc pentru campania electorală

Mai multe doamne din raionul Telenești, membre ale unor partide politice, au participat duminică la un seminar cu genericul: Campania electorală: stimulente, proceduri, strategii, unde cu sprijinul formatoarelor Eugenia Roșca, Maria Furdui  și Violeta Ivanov au învățat cum să-și organizeze o campanie electorală pentru funcția de primară sau consilieră. 

După cum ne-a relatat dna Violeta Ivanov, una din liderele Clubului de femei 50 x 50, asemenea instruiri au loc practic în fiecare raion și au ca scop stimularea activismului femeilor:

”Femeile constituie 52 % din populația Republicii Moldova şi totodată 56 % din numărul persoanelor cu studii superioare, dar alcătuiesc sub 50 % din numărul membrilor de partid. În același timp, doar două femei sunt lidere de partide și doar 21 sunt deputate în parlament. O situaţie similară observăm în consiliile raionale și cele locale. Iată de ce scopul nostru este sporirea activismului femeilor, participarea lor mai activă la procesul decizional”, a menţionat dna Ivanov.

Eugenia Roșca, președinta organizaţiei nonguvernamentale Concordia, a relatat la rândul ei că a găsit înțelegere între activiste:

”Nu facem deosebire între doctrine politice și opțiuni, este important ca aceste activiste să fie bine instruite spre a face față provocărilor, să se cunoască între ele pentru că astfel, dacă ajung în consilii, pot colabora mai lejer”, a remarcat dna Roșca.

Doamnele s-au instruit cum să-și organizeze campania electorală, inclusiv elaborarea planului campaniei, organizarea echipei, elaborarea bugetului și colectarea fondurilor, au  discutat despre tehnicile de comunicare cu alegătorii și cu mass-media, şi-au împărtăşit din experienţă.

”Mulțumesc mult organizatoarelor seminarului, care m-au convins că neapărat trebuie să candidez la o funcție electivă în satul meu natal”, a remarcat Irina Șoltoian din Inești.

Ion Cernei

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns