Cum comentează Primăria Orhei informaţiile despre amplasarea Partidului „Șor” în încinta instituției

După publicarea informaţii despre “Cum spaţiul din incinta Primăriei Orhei a ajuns la Partidul „Șor”?”, în aceeaşi zi, serviciul de presă al Primăriei Orhei a difuzat un comentariu.

În el se menţionează că “Primăria municipiului Orhei s-a condus întotdeauna de buchia legii și nu admite încălcări”, iar spaţiul cu suprafaţa de 127,7 metri pătrați de la parterul clădirii Primăriei și demisol au fost transmise în locaţiune pe o perioadă de 1 an, contra sumei de peste 176.720 de lei. Locatar a devenitPartidul Șor, care a fost singurul participant la licitaţia organizată în luna februarie  urent şi care, după cum se afirmă în comentariu, achită o sumă de peste două ori mai mare decât agentul economic în folosinţa căruia spaţiul se afla anterior.

La fel  în comentariul Primăriei se face trimitere la o decizie a Consiliului municipal Orhei, în baza căreia, pe 6 februarie curent, înMonitorul Oficial a fost publicat anunţul despre licitaţie, dar nu se precizează când a fost aprobată respectiva decizie.
“De notat că existenţa mai multor decizii privind darea în locaţiune a spaţiului de la parterul Primăriei a creat neclarităţi care s-au regăsit şi în materialele noastre. În plus, în proiectul recentei decizii a CM Orhei, convocat în şedinţă extraordinară pe 22 iunie c., a fost înscrisă suprafaţa de 210,7 metri pătraţi, pe când în decizia aprobată de consilieri figurează suprafaţa de 119,8 m.p, iar
schema spațiului preconizat spre locațiune lipsește”, preciza a doua zi radioorhei.info.

Pentru a clarifica situaţia, marţi dimineaţa a fost apelată telefonic viceprimara Marina Cravcenco, dar aceasta nu se afla la Primărie. Asta după ce luni, 9 iunie, la adresele de e-mail oficiale a viceprimarei Cravcenco şi a Primăriei Orhei a fost expediată o cerere de informaţii de interes public, la care

Distribuie

Lasă un răspuns