Copiii îndrăgostiţi de literatura română se vor aduna mâine la izvoarele înţelepciunii

Mâine, cei mai buni cunoscători ai vieţii şi creaţiei lui Petre Ispirescu vor concura în etapa finală a concursului “La izvoarele înţelepciunii”. Raionul Şoldăneşti va fi reprezentat de o elevă din clasa a V-a.

Literatura, istoria şi cultura românească sunt o pasiune pentru mulţi elevi ai gimnaziilor şi liceelor din raionul Şoldăneşti. Ei au demonstrat acest lucru în cadrul concursului „La izvoarele înţelepciunii”, etapa raională a căruia s-a desfăşurat în ultima zi a lunii aprilie. Lucrările a şase elevi au fost apreciate drept cele mai bune. La etapa naţională va merge Lucia Prodan, eleva clasei a V-a din Răspopeni.

Îndrumaţi de profesorii de limba şi literatura română, bibliotecarii şcolari şi cei de la bibliotecile publice, 20 de elevi din clasele a V-a – a VII-a au participat la etapa raională a concursului.

În acest an, concursul s-a axat pe opera lui Petre Ispirescu. Copiii au studiat cu mare interes viaţa şi activitatea scriitorului.

Aurelia Vlas, specialistă coordonatoare-metodistă la Direcția Învățământ Şoldăneşti, a precizat că, potrivit juriului, cea mai bună lucrare a fost scrisă de eleva Lucia Prodan de la LT din Răspopeni. Tot pe primul loc s-a clasat şi Daniela Moraru, din aceeaşi instituţie de învăţământ. Locul doi l-au obţinut Laura Doruc, elevă în clasa a VI-a la Gimnaziul Dobruşa şi Valentina Litvin, care învaţă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic Cotiujenii Mari. Pe treapta a treia în clasament s-au situat Alina Dascăl, elevă în clasa a VII-a la Gimnaziul Samaşcani şi Tamara Titomir din clasa a VI-a, Gimnaziul Cuşmirca.

La 20 mai curent, Lucia Prodan va participa la etapa republicană a competiţiei. Concursul „La izvoarele înţelepciunii” este la a 27-a ediţie.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns