Bărbatul acuzat că şi-a omorât concubina a fost condamnat la ani grei de închisoare

Prin sentinţa Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, un bărbat de 47 de ani din raionul Telenești, învinuit de săvârşirea unui omor în circumstanţe agravante, a fost recunoscut culpabil şi condamnat la 13 ani şi 4 luni închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Tragedia s-a întîmplat la 14 decembrie 2017. Bărbatul și concubina sa în vârstă de 54 de ani, pe parcursul zilei şi a serii au consumat băuturi alcoolice. Apoi între cei doi a apărut un conflict spontan. Ca urmare a unor discuţii în contradictoriu, bărbatul, profitând de starea de neputinţă evidentă a victimei de a se apăra, inclusive şi din cauza că aceasta se afla, cu deosebită cruzime i-a aplicat femeii multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, cauzându-I vătămări corporale grave care au dus la decesul victimei.

Totodată instanța de judecată a dispus încasarea în beneficiul succesorului victimei decedate a unui prejudiciu material în mărime de 12 000 lei și a prejudiciului moral în sumă de 25 000 lei.

Condamnatul nu este la prima abatere de genul acesta.

Sentinţa este cu drept de atac conform prevederilor legale.

Vasile Ciubotaru, Procuror – şef al Procuraturii raionului Teleneşti  

Distribuie

Lasă un răspuns