Ziua Internațională a Familiei a fost marcată printr-un festival

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată duminică în cadrul unui festival zonal, care s-a desfăşurat la Nucăreni. În afară de gazde au participat familii cu destin neobișnuit și colective artistice din Chiștelnița, Scorțeni și Țânțăreni. 

”Ideea a venit din partea Clubului Femeilor din Telenești. Am decis să invităm participanți din primăriile vecine cu satul nostru. De la Nucăreni a participat familia domnilor Elena și Vladimir Lungu, care au crescut și educat 11 copii, iar elevii gimnaziului din sat au prezentat un program artistic”, ne-a relatat Mariana Ombun, primara de Nucăreni. 

Una din cele mai numeroase delegații a fost cea din Chiștelnița:

”Am venit cu bucate tradiționale de Paști, cu cei șapte discipoli de la Casa de copii de tip familie a lui Ștefan și Dora Golban (în imagine). A evoluat şi ansamblul vocal de la căminul nostru de cultură”, ne-a spus primarul de Chiștelnița, Constantin Ciobanu.

Tamara Verejan, primara de Scorțeni ne-a mărturisit:

”Sala a fost impresionată de evoluarea lui Anatolie și Natalia Pancratov, cuplu care a împlinit recent 55 de ani și care a crescut 3 copii. Anatolie Pancratov a deținut două mandate de primar de Scorțeni, iar dna Natalia a lucrat toată viața la oficiul poștal, ambii servind comunitatea în mod conștiincios. Ansamblul nostru ”Tălăncuța”, dar și copiii de la gimnaziu, au prezentat un scurt program artistic”, a  spus dna Verejan.

Primăria Țânțăreni a fost reprezentată de ansamblul folcloric ”Busuioc”, iar profesorii de la gimnaziul din sat au prezentat bucate tradiționale.

”Anual organizăm festivaluri cu ocazia Zilei internaționale a familiei. În anul curent am rămas impresionați de poveștile de viață ale protagoniștilor”, a relatat pentru CUVÂNTUL Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești.                           

Participanții la festival au fost menționați cu premii și diplome, pe care le-au înmânat președinta raionului Teleneşti Diana Manoli și vicepreședinta Ecaterina Furculiță.

Ion Cernei

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Leave a Comment