Priveliște sinistră la iazul din Orhei

  • 6 Iulie 2017, 13:10
  • Vizualizări: 1084
Priveliște sinistră la iazul din Orhei

Pe suprafaţa iazului din Orhei miercuri dimineaţă a apărut mult peşte mort. Potrivit unor persoane, primele semne ale priveliștii sinistre au început să apară încă în ajun, iar imaginile foto şi video realizate miercuri confirmă moartea în masă a peștelui, relatează radioorhei.info.

Dacă există şi pericol pentru doritorii de a se scălda în iaz – la această întrebare a fost solicitat să răspundă şeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, Valeriu Dodu. Acesta a declarat că acum o săptămână a fost verificată calitatea apei şi rezultatele analizelor nu au demonstrat temei pentru interzicerea  scăldatului în iazul orăşenesc.  Cât priveşte peştele mort, această problemă nu ţine de competența CSP, a afirmat Dodu.

Şeful Inspecţiei Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, la fel şi-a declinat responsabilitatea pentru incidentul acvatic. 

Apelurile telefonice către responsabilii de la Direcţia raională pentru Siguranţa Alimentelor Orhei au rămas fără răspuns.

Până la publicarea acestei ştiri nu a fost posibil de obţinut vreun comentariu nici de la Primăria Orhei. Apropo, 3 zile mai înainte, a avut  loc deschiderea festivă a zonei lacului din Orhei, după lucrările de renovare și reamenajare efectuate la indicația primarului Ilan Șor.

 Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.