Noi optimizări în sistemul de învăţământ din raionul Rezina

  • 18 Iulie 2017, 10:35
  • Vizualizări: 364
Noi optimizări în sistemul de învăţământ din raionul Rezina

Comuna Mincenii-de-Jos, începând cu 1 septembrie c., va rămâne fără gimnaziu, iar comuna Ghiduleni - fără școală primară. Așa va fi, dacă se va îndeplini întocmai decizia Consiliului Raional Rezina, aprobată în ședința din 07.07.2017.

Adoptarea deciziei date a fost rezultatul examinării deciziei  Consiliului Comunal Mincenii-de-Jos nr. 212 din 23.06.2017 „Cu privire la schimbarea statutului juridic al IP Gimnaziul „Alexandru Cotruță” din Mincenii-de-Jos și Grădiniței de copii Mincenii-de-Jos” și a deciziei Consiliului Comunal Ghiduleni nr. 5.7 din 23.06.2017 „Cu privire la reorganizarea IP Școala primară Ghiduleni și a grădiniței din localitate în Complex educațional „Școală primară-Grădiniță” prin comasare”.

Școala primară–Grădiniță Mincenii-de-Jos și Școala primară–Grădiniță Ghiduleni vor fi gestionate de către Direcția Învățământ, Tineret și Sport a Consiliului Raional Rezina.

În imagine: Gimnaziştii de la Ghiduleni vor merge la şcoli de circumscripţie, iar profesorii, cei mai mulţi - la pensie.

Ion Perciun

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de pe facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.