Le-a promis să dezvolte o afacere în comun, a luat banii şi a dispărut

  • 5 Mai 2017, 16:25
  • Vizualizări: 307
Le-a promis să dezvolte o afacere în comun, a luat banii şi a dispărut

În 2011, un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din satul Vadul-Leca, raionul Teleneşti, sub pretextul de a crea o Societate cu raspundere limitată pentru prelucrarea lemnului în localitatea dată, a obţinut în perioade diferite, de la diferiţi cetăţeni din mai multe localităţi ale R. Moldova, sume de bani în numerar, pe care i-a însuşit, după care a dispărut într-o direcţie necunoscută, transmite Procuratura raionului Teleneşti.

Inculpatul nu şi-a recunoscut vinovăţia privind escrocheria de mijloace băneşti în proporţii deosebit de mari de la părţile vătămate, dar existenţa faptei de escrocherie şi-a găsit confirmare prin declaraţiile părţilor vătămate, care au avut încredere în el, deoarece le promitea dezvoltarea unei afaceri comune profitabile. Prin acţiunile sale, inculpatul a cauzat părţilor vătămate daune în sumă totală de 216 150 lei, 6100 euro şi 3000 dolari SUA.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 25 aprilie 2017 pentru escrocherie prin abuz de încredere şi înşelăciune la 12 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privare de a exercita activitate de întreprinzător pe un termen de 4 ani.

La fel, prin sentinţa din 25 aprilie 2017, de către instanţa de judecată Teleneşti a fost admisă integral acţiunea civilă înaintată în latura despăgubirilor materiale faţă de una din victime a sumei în mărime de 127 150 mii lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat, relatează Procuratura raionului Teleneşti.

Foto simbol. Sursa: bizoo