Informaţia există, dar nu poate fi mediatizată…

Locuitorii oraşului Rezina şi satului Ciorna suferă mult din cauza zgomotului excesiv produs de întreprinderi industriale situate în vecinătatea sau chiar în teritoriul cartierelor locative, diverse instituţii de odihnă şi agrement, dar mai ales de mijloacele grele de transport care circulă prin teritoriu. În această ordine de idei şi în baza întrebărilor, sugestiilor participanţilor la dezbate-rile publice la această temă, desfăşurate în paginile săptămânalului CUVÂNTUL, redacţia a solicitat Inspectoratului de Poliţie Rezina o informaţie privind măsurile întreprinse în ce priveşte soluţionarea acestei probleme, ce sancţiuni au fost aplicate, faţă de cine şi pentru care încălcări anume.

Comisarul-şef al Inspectoratului de Poliţie Rezina, Alexandru Ceban ne-a răspuns următoarele:

„În conformitate cu art.357 al Codului Contravenţional al R.Moldova, “Tulburarea liniştii”, care prevede: ”Tulburarea liniştii în timpul nopţii, de la ora 22 până la ora 07, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare”, în perioada a. 2017 au fost documentate 22 de cazuri.

Totodată vă comunicăm, că în baza Legii nr.133 din 08.07.2011 “Privind protecţia datelor cu caracter personal”, informaţia detaliată faţă de cine au fost aplicate aceste prevederi, nu poate fi eliberată”(!?). 

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Facebook Comentariu

Leave a Comment