Ilan Șor a reapărut la locul de muncă

  • 6 Iulie 2017, 13:24
  • Vizualizări: 870
Ilan Șor a reapărut la locul de muncă

Primarul de Orhei Ilan Şor a revenit la locul de muncă. O televiziune din capitală a surprins momente de la întâlnirea edilului cu un grup de simpatizanţi, care l-au întâmpinat cu buchete de flori, relatează radioorhei.info.

A trecut mai mult de un an de când Ilan Șor nu a fost în Orhei şi la locul de muncă din Primărie. Asta,  din cauza arestului pe care, începând cu 22 iunie anul trecut, l-a petrecut, în principal, la domiciliu.

Cu două săptămâni în urmă, Ilan Șor a fost pus în libertate, deşi a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru spălarea a peste 5 miliarde de lei de la "Banca de Economii a Moldovei". Condamnatul îşi va ispăși însă pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis doar în cazul menținerii sentinței de către Curtea de Apel.

Șor a fost aşteptat la Primărie încă a doua zi după ce a fost eliberat din arest – pe 22 iunie, sau, cel târziu, pe 28 iunie – dată a revenirii anunţată de purtătoarea de cuvânt a edilului, Alina Şargu. Iniţial, subalterna lui Șor a explicat absenţa de la locul de muncă prin starea de derută a primarului, cauzată de decizia judecătorului. În același timp, soţia primarului, interpreta Jasmin, a invocat un atac de cord și recomandările medicale pe care trebuie să le respecte bolnavul. Despre problemele de sănătate ale lui Ilan Șor s-a aflat abia anul trecut, atunci când acesta a fost arestat şi plasat în izolatorul CNA în cel de-al doilea dosar penal pe numele său, deschis de procurori pentru fraudarea sistemului bancar.

În omagine: Întrevederea a avut loc în parcul Ivanos. Primarul le-a spus adepţilor săi, printre care majoritatea femei de vârsta a treia, că acum vrea să se documenteze cu situația din oraş. Le-a promis că se va întreţine cu ele duminică, atunci când vor fi organizate dansuri.

Controversatul om de afaceri Ilan Șor a mai fost arestat cu mai bine de doi ani în urmă – în luna mai 2015. Atunci, însă, a reușit să iasă repede din arestul la domiciliu şi să desfășoare o campanie electorală extrem de energică, care i-a adus fotoliul de primar al Orheiului, menţionează sursa citată.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.